Ishøj Budo Klub var i weekenden repræsenteret ved VM i Shorinji Kan Jiu Jitsu ved Randori Nationals i Northampton, England. En af klubbens instruktører, Andreas, var draget afsted, ikke bare for at tage kampen op i både gulvkamp og stående judo, men også for helt ekseptionelt at prøve kræfter med en brun-bælte graduering som blev afholdt under VM.

Lørdagen startede med nogle timers fællestræning, hvorefter kun tre brun-bælte kandidater blev kørt væk til gradueringen. Ud af hele TJJF var der kun fire som var blevet udtaget til denne graduering, og én måtte desværre udgå pga. en tidligere opstået knæ-skade. Da de tre ankom, stod et panel bestående af fem 3.dan’er og intet mindre end 15 brun-bælter klar til at foretage gradueringen, og udsætte de stakkels kandidater for alverdens prøvelser.

Pga. det lave antal kandidater var der meget få pauser, og tempoet blev holdt nådesløst højt hele vejen igennem, men efter ca. to timer var det hele overstået. Ud af de tre var det desværre kun to der bestod, men Andreas var lykkeligvis den ene af dem, og fik mange rosende ord med på vejen fra både instruktører og deltagere. Dette betyder også at Andreas nu, udover at som sortbælte i Shishifunjin Ryu Jujutsu må undervise i dette, også må undervise på verdensplan som fuldbyrdet instruktør indenfor Shorinji Kan Jiu Jitsu og The Jiu Jitsu Foundation, og invitationerne til at undervise er allerede begyndt at komme ind.

Stort tillykke til Andreas og klubben!

Efter gradueringen var Andreas overmodig/dum nok til at tage tilbage til VM, hvor han lynhurtigt blev flyttet fra blå-bælte kategorien over til brun-bælternes sværvægts division, og kun 30 minutter efter gradueringen var han i gang med sin første omgang i konkurrencen. Dette gik over alt forventning, og Andreas scorede nogle solide kast og vant kampen ved ippon, og fik derved taget godt hul på sin karriere som brun-bælte. Næste kamp var knap så spændende, idet de to havde svært at komme ind på hinanden, men det lykkedes Andreas at presse kampen ud i overtid og vinde på point. Desværre fik Andreas i kampens sidste sekunder vredet om på sit knæ og revet op i en gammel skade, og måtte derfor udgå af konkurrencen, uden at nå at deltage i gulvkamps delen. Til trods for dette var præstationen alligevel nok til at Andreas fik en 4.plads i stående randori, så det er jo ikke helt tosset. Vi ser frem til at hvad han kan opnå næste år.