randori2014

Så har en af vores instruktører igen været ude og svinge pjalterne i det store udland. Andreas har vanen tro været en tur i England til Randori Nationals 2014, en slags uofficelt VM indenfor stilen Shorinji Kan Jiu Jitsu, hvor der konkurreres indenfor gulvkamp og stående kamp efter judo regler.

Randori Nationals er delt op og foregår over to dage. Begge dage er der fællestræning fra morgenstunden af i ca. 4 timer, under kyndig vejledning fra nogen af stilens mest erfarne instruktører, efterfulgt af konkurrencens 4 timers indledende runder den første dag, og finaler og åbne konkurrencer på anden-dagen. Alt i alt blev det igen i år til over 14 timers træning og konkurrence for Andreas’ vedkommende.

Andreas har igennem de sidste par måneder arbejdet på et væsentligt vægttab i et forsøg på at komme ud af sværvægts kategorien, men på trods af at have tabt 17 kg og være nået ned på 88 kg. måtte han alligevel se sig placeret blandt de tunge drenge, da kategorien i år gik fra 78 til 110 kg. Samtidigt har han også arbejdet intensivt på sin kondition, og det var tydeligt at se igennem hele konkurrencen.

Igennem de indledende runder dominerede Andreas kampen på gulvet, og fandt sig godt tilpas både på ryggen og på toppen, og fik med et par fikseringer sikret sig en plads i finalen. I finalen var det mere af det samme, og uanset hvad modstanderen prøvede kunne han ikke holde Andreas på plads, der konstant lavede reversals og fejninger, og efter en fejlet armbar lykkedes det Andreas at fiksere sin polske modstander og sikre sig en guldmedalje.

I de stående kampe var Andreas konstant den initiativ-tagende, og hvor hans modstandere primært gik efter nedtagninger og fejninger, var Andreas hele tiden inde og forsøge sig med de store ben- og hoftekast, og det gav pote flere gange. Dette resulterede i at Andreas også måtte en tur i finalen i stående kamp, hvor han igen mødte den samme polske modstander. Også her var Andreas den mest aktive, og efter et par nedtagninger fra begge deltagere måtte de ud i overtid. Her kunne man for alvor se hvordan Andreas’ konditionsarbejde har givet resultater, idet han stod og hoppede imellem pauserne og var fuld af energi, imens hans modstander måtte sætte sig ned og forsøge at få pusten. Desværre lykkedes det polaken at få sat et mindre vellykket hoftekast ind 20 sekunder inden tid, og han løb derfor med sejren på en delt dommer-beslutning.

Heldigvis handler det for Andreas ikke kun om at vinde, men lige så meget om at komme over og sige hej til gamle og nye træningskamerater, blive kastet lidt rundt, og kaste lidt rundt med de andre. Og som det kan ses herunder, var der i hvert fald nogen som var glade for at se ham igen.

randorihappy2014

Det var ellers til Randori Nationals i 2012 at Andreas pådrog sig en slem knæskade, så bare det at være tilbage på måtten og kunne deltage var en stor sejr i sig selv for Andreas. Og ikke nok med at han kom igennem det hele uden nævneværdige knubs, at komme hjem med både en sølv- og guldmedalje er jo også meget rart.