Er det noget for mig?

Vi er forskellige, men vi dyrker jiu jitsu sammen.

Klubbens medlemmer kommer med vidt forskellige baggrunde, i alle aldre, og med hver deres historie og grunde til hvorfor de har taget jiu jitsu’en til sig. Læs her lidt om nogle af vores medlemmer og hvorfor deres valg faldt på jiu jitsu:

 

 

 

 

Navn: Heidi

Alder: 32

Medlem i: 14 år

Beskæftigelse: Radiograf på Herlev Hospital

 

Du har gået til jiu jitsu længe, hvorfor fortsætter du?

Jeg har gået til jiu jitsu siden 2003, først i Lundby, og senere i Haslev og Ishøj. Jeg har holdt lidt pauser i nogle perioder, da jeg gik på gymnasiet og på videregående uddannelse, men begyndte igen mere fast da jeg var færdig med studiet. Det er en god måde at røre sig på, det er både noget teknisk, hvor en lille forskel i bevægelse, gør en kæmpe forskel i om teknikken lykkedes. Det giver på en måde nogle gode gymnastiske øvelser, træningen giver én en bedre kondi og sammenholdet er rigtigt godt blandt medlemmerne.
Det kan til tider være svært  at komme alle gange til træning da jeg har aftenvagt, men så er der venskabsklubben i Haslev eller i Brøndby Strand. Så det er muligt at træne i løbet af ugen.

Hvordan hørte du om jiu jitsu,  og hvorfor faldt valget på Ishøj Budoklub?

Vi var en bil-fuld som kørte til Lundby Budoklub i tidernes morgen, fordi én havde gået i folkeskole med nogle fra klubben. Vi var tre som fortsatte i klubben efterfølgende, og hørte om Ishøj Budo Klub da det var en venskabsklub til Lundby. Da jeg flyttede til Herlev var det nærliggende at starte i Ishøj, hvor min storebror også trænede og vi havde trænet med klubben tidligere til arrangementer.

 

 

 

 

 

 

Navn: Jonathan

Alder: 14

Medlem i: 2½ år

Beskæftigelse: Folkeskoleelev

Hvorfor begyndte du til jiu jitsu?

Jeg gik til trambolin og havde brug for noget mere actionpræget og da I trænede i hallen ved siden af gik jeg ind og kikkede på at I trænede. Det så spændende ud og så hoppede jeg med på vognen.

Hvordan får du tid til træning samtidigt med din skole?

Træningen ligger heldigvis fra 18.00 til 20.00 så jeg kan sagtens nå at lave lektier, slappe af med lidt computer og gå med hunden inden jeg skal afsted.

Hvordan hørte du om jiu jitsu,  og hvorfor faldt valget på Ishøj Budoklub?

Jeg kunne godt lide den måde jeg blev modtaget på og at man var med til en masse allerede fra første træning, jeg kastede med en sortbælte og det var ikke engang svært.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Navn: Kaan

Alder: 16

Medlem i: 2½ år

Beskæftigelse: Studerende

Hvorfor begyndte du til jiu jitsu?

Jeg begyndte til jiu jitsu fordi jeg gerne villle lærer at forsvarer mig selv i visse tilfælde, og for at holde mig i form.

Hvad får du ud af jiu jitsu?

Udover en masse teknik og selvforsvar, har jeg lært at være tålmodig og beherske mig selv. Man prøver en masse grænser af når man feks falder eller skal gøre ting som gør ondt på andre mennesker.

Hvordan får du tid til træning samtidigt med dit studie?

Min træning er mandag og onsdag kl 18.00- 20. De her tider passer mig super da det er noget tid efter mit arbejde/skole så jeg kan få pakket tasken og få noget mad i maven inden træningen begynder.

Hvordan hørte du om jiu jitsu,  og hvorfor faldt valget på Ishøj Budoklub?

Jeg undersøgte om hvor der var selvforsvar på nettet og der fandt jeg jiu jitsu klubben i Ishøj.

 

 

 

 

 

Navn: Christian

Alder: 49

Medlem i: 3 måneder

Beskæftigelse: Stationsbetjent

 

Hvordan hørte du om jiu jitsu,  og hvorfor faldt valget på Ishøj Budoklub?

Jeg læste om Ishøj Budo klub for ca. 1 år siden ,da min yngste søn ville gå til kampsport.  Jiu jitsu lød rigtig spændende, så jeg fik min søn til at give det et forsøg. Efter en del gange ville min ældste søn også give det et forsøg, så det ville farmand også prøve, efter samtale med de andre.

Hvad får du ud af jiu jitsu?

Det er rigtigt sjovt, samtidig med at mine to drenge og jeg har noget mere fællesskab. Personlig har jeg opnået mere glæde, og lærer en hel del af medlemmer i klubben.

Er din alder en udfordring, og er det svært at passe både træning, familie og arbejde?

Min alder at tage i betragtning, så kan jeg mærke at det styrker mit sind og min fysik. Familie-mæssigt passer det fint, men arbejde er en anden sag. Med holdskifte kan det knibe, men for det meste kan det godt lade sig gøre. Gør som os, mød op og prøv, det er sjovt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Navn: Michael

Alder: 56

Medlem i: 2½ år

Beskæftigelse: Kursuschef FDM

Hvorfor begyndte du til jiu jitsu?

Jeg fulgte sønnen til hans første træning og satte mig ned og kikkede på og så tror jeg træneren godt kunne se at jeg sad lidt uroligt og nok gerne ville være med selv.

Hvad får du ud af jiu jitsu?

Jeg får trænet rimeligt hårdt og kan mærke at jeg har fået en meget bedre kondi. Jeg har det rigtigt godt mentalt og kan godt lide konceptet at man skal gøre sig umage og kæmpe for at få sine bælter når vi gradueres. Og så er den allerstørste fordel at jeg har fået nogle rigtig gode venner her klubben.

Er din alder en udfordring?

Ha ha, nu er jeg jo kun 56, men det er klart at når man først starter med det her i min alder så gør det nok lidt mere ondt, især dagen efter træning.. men jeg synes egentligt at jeg følger godt med.. men jeg ærgrer mig tit over at jeg ikke fik den gode ide for 25 år siden.

Er det svært at passe både træningen og familien samtidigt?

Næ egentligt ikke, især fordi vi går sammen og at maden står klar når vi kommer hjem og så er vores gier altid vaskede og klar når vi tager afsted. Så baglandet er supergodt og det er vigtigt.

Hvordan hørte du om jiu jitsu,  og hvorfor faldt valget på Ishøj Budoklub?

Jeg kom forbi tilfældigt og blev taget rigtigt godt imod og det er faktisk noget som alle siger om os når de kommer og kikker på. Jeg blev fascineret af den actionprægede træning og den professionelle tilgang fra trænerne samt den venlige og åbne modtagelse og omgangstone der er i klubben. Og så synes jeg om det ambitionsniveau der er kommet ind efter vi er skiftet til The Jiu Jitsu Foundation som organisation, hvorfra vi allerede har haft tre højt graduerede trænere herovre.

 

 

 

Navn: Pernille

Alder: 25

Medlem i: 10+ år

Beskæftigelse: Medicin studerende

Hvorfor begyndte du til jiu jitsu?

Jeg begyndte som 9-årig sammen med en veninde. Jeg havde før prøvet andre sportsgrene, men der var noget helt specielt ved sammenholdet og den anderledes træningsform som fik mig til at blive. Det er et valg jeg aldrig har fortrudt, og i dag, efter 12 år, glæder jeg mig stadig hver gang til at komme til træning.

Hvad får du ud af jiu jitsu?

Træningen har fået udviklet mig fra at være en lille stille og usikker pige, til at være en glad og mere selvstændig kvinde med massere af selvtillid.