atemi2013

Så har en af vores instruktører igen været ude og svinge pjalterne i det store udland. Andreas har vanen tro været en tur i England til Atemi Nationals 2013, en slags uofficelt VM indenfor stilen Shorinji Kan Jiu Jitsu, hvor der konkurreres på teknisk jitsu og praktisk selvforsvar.

Atemi Nationals er delt op og foregår over to dage. Begge dage er der fællestræning fra morgenstunden af i ca. 4 timer, under kyndig vejledning fra nogen af stilens mest erfarne instruktører, efterfulgt af konkurrencens 4 timers indledende runder den første dag, og finaler og åbne konkurrencer på anden-dagen. Alt i alt blev det til over 14 timers træning og konurrence for Andreas’ vedkommende.

I de indledende runder lavede Andreas en flot demonstration af teknisk jitsu, og blev placeret som en af de højeste i sin gruppe. Under den praktiske selvforsvars del lykkedes det Andreas hverken at blive slået, stukket eller ramt med andet end et par flasker, men udover det var han ikke særligt optimistisk over hans præstation, men kombineret var det nok til at han gik videre til finalen. I finalen blev der leveret en solid performance i både den tekniske og praktiske del, og det lykkedes Andreas at udføre nogle af de lidt sværre teknikker i begge dele, som ellers kun ses i den åbne konkurrence for de allerhøjest graduerede.

Desværre var det ikke nok til en medalje, og Andreas måtte se sig tilfreds med at komme i top 10, ud af en gruppe på ca. 50 deltagere.

Heldigvis handler det for Andreas ikke kun om at vinde, men lige så meget om at komme over og sige hej til gamle og nye træningskamerater, blive kastet lidt rundt, og kaste lidt rundt med de andre. Og som det kan ses herunder, så blev den del i hvert fald opfyldt.

kukinage

haraigoshi