sommertraening01

Sommerferien er så småt ved at være overstået, og Ishøj Idrætscenter har igen slået dørene op. Det betyder også at Ishøj Jiu-Jitsu Klub igen er klar til at starte træningen op, og det gør vi på onsdag d. 13 august kl 18:30.

Vi glæder os rigtigt meget til at se alle vores nuværende medlemmer, som vi har måtte undvære over sommeren, og håber også at møde en masse nye mennesker som kunne have lyst til at stifte bekendtskab med sporten.

Er jiu-jitsu noget for mig?

Jiu Jitsu er for alle, uanset alder,  køn, kondi eller erfaring. Træningen tilpasses så der er noget for alle niveauer, og træningen er sjældent ens fra gang til gang. Det eneste du har brug for for at prøve det, er noget løstsiddende tøj og lidt eventyrlyst.

Men hvad er jiu-jitsu?

Jiu Jitsu er først og fremmest en kampsport som tilpasser sig tiden, og er derved en meget effektiv form for selvforsvar. Derudover er det en sjov og anderledes sport, og da den konstant ændrer og udvikler sig oplever man sjældent at træningen når at blive kedelig.

Jiu Jitsu betyder direkte oversat “blød teknik” og fokuserer primært på kast, ledlåse, forskellige teknikker til at kontrollere sin modstander med, samt det grundlæggende princip i at udnytte sine modstanderes styrke og energi imod dem selv, uden selv at bruge styrke. Da Jiu Jitsu ikke afhænger af styrke, men af bevægelse og forståelse af simpel kropsmekanik, kan Jiu Jitsu teknikker anvendes af både mænd, kvinder og børn, til effektivt at forsvare sig selv og andre i mange situationer, lige fra chikane og slagsmål til væbnet overfald og voldtægtsforsøg.Regelmæssig træning kan være med til at forbedre din styrke, kondition, fleksibilitet, holdning og kordinationsevne, og kan for mange være et godt værktøj til både fysisk og personlig udvikling.

Mange elever oplever at de med tiden, igennem Jiu Jitsu, får øget selvværd, selvdisciplin og selvtillid, og det er både noget der kan ses og føles, og samtidigt er det noget eleverne kan bære med sig over i deres dagligdag.

Hvad får man ellers ud af det?

Jiu Jitsu ganske enkelt rigtigt, rigtigt, sjovt, samt en rigtigt god måde at  møde nye mennesker på, og da en stor del af træningen foregår meget tæt på hinanden, udvikler man meget hurtigt et tæt forhold og venskab til sine træningsmakkere. Derfor er det også meget normalt vi ses socialt, og klubben afholder tit forskellige arrangementer og udflugter, til stor fornøjelse for os alle sammen.

Hvad hvis jeg har spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål, eller bare er blevet lidt nysgerrig, så er du hjertligt velkommen til at komme forbi og sige hej på vores alm. træningsaftener, både hvis du har lyst til at prøve, eller blot vil kigge på. (Hvis du bare vil kigge på, anbefaler vi at du kommer en halv time senere, så er vi nemlig færdige med opvarmningen, den er ikke altid så spændende at se på.) De første par træningsaftener er altid gratis, så der er rig mulighed for at prøve kræfter med sporten, samt snakke med vores medlemmer og instruktører.
Vi glæder os til at se jer alle sammen, både nye og gamle!