Ishøj Budo Klub var i forrige weekend repræsenteret ved VM i Shorinji Kan Jiu Jitsu ved Atemi Nationals 2017 i Sheffield, England. Morten og Andreas, var draget afsted for at tage kampen op i både reaktion og demonstration, i form af V’er som vi kender dem fra gradueringerne, og gauntlets som vi kun i mindre omfang har stiftet bekendtskab med. Som det ses på billedet ovenover, var der mange fremmødte, faktisk var det med sine 750 deltagere det største kampsports arrangement i Storbritanien.

Sådan ser det ud inden 750 jiu jitsu folk går på måtten

Lørdagen startede med nogle timers fællestræning, hvorefter konkurrencens indledende runder begyndte. Morten deltag i orange-bælte kategorien, og til trods for at være den største orange-bælte på måtten fik han stor ros for netop ikke at bruge sin størrelse og styrke, og for den gode teknik og bevægelse hele vejen igennem hans V, som kan ses her:

Desværre bar den efterfølgende gauntlet præg af at dette ikke var blevet øvet lige så meget, og her satte stress og usikkerhed sine spor, i form af mindre bevægelse og mere styrke, hvilket desværre resulterede i at han ikke gik videre i konkurrencen. Men absolut ikke en ringe indsats for Mortens første VM, og både konkurrencen og undervisningen var en rigtigt god oplevelse for Morten, og vi ved hvad der skal arbejdes på til næste gang.

Andreas har været afsted en del gange før, men deltog i år for første gang i brun-bælte kategorien, og her var niveauet enormt højt, og tempoet ligeså. Hans V og gauntlet ses her:

Det generelle kritik-punkt fra dommerne, for alle deltagere i brun-bælte kategorien, var at der var for stor forskel på V’et og gauntleten. Nogen havde en fantastisk gauntlet, men et knap så godt V, og andre havde det omvendt. Andreas’s V var heldigvis lige så godt som hans gauntlet, så han blev sikret en plads i finalen søndag.

Søndagen bestod ligesom lørdagen af fællestræning med nogle af The Jiu Jitsu Foundations mest erfarne instruktører, før finalerne gik i gang. Andreas forbedrede sin gauntlet betydeligt, men mistede overblikket halvvejs igennem sit V og var desværre ikke i stand til at rette op på det, så han måtte tage til takke med at blive placeret i top 10, men ellers uden placering.

Men absolut heller ikke ringe af første gang i brun-bælte kategorien, og ligesom Morten ved vi også her hvad vi skal arbejde på til næste gang.

Alt i alt, en fantastisk oplevelse for klubbens udsendte, flot repræsentation af The Jiu Jitsu Foundation Denmark, og vi glæder os til at være med igen næste gang.